Wie zijn wij

MAK HISTORIC CAR CLUB, is de bloeiende oldtimerafdeling van MAK, voluit de Mechelse Auto Klub. En om de taalpuristen al onmiddellijk gerust te stellen, de K in Klub is echt géén schrijffout. Het is het levende bewijs dat we altijd al een erg progressieve club waren, en dat tot op heden nog altijd zijn. Want in 1970, het oprichtingsjaar van nationale autorenstal MAK, was het nu eenmaal meer dan hip om de voorkeursspelling te gebruiken, we hadden dan ook nog heel bewust de flowerpowerperiode meegemaakt.

Jaren later en onder impuls van enkele oudere leden, zag HCC in 2001 het levenslicht als “spin off” van het autosportverhaal. Een logische evolutie, want niet iedereen blijft tot aan zijn pensioen actief in de autosport. Overschakelen naar het oldtimergebeuren, recreatief of sportief gericht, is op dat ogenblik slechts een kleine stap.

Samengevat is de doelstelling van MAK HCC héél simpel. Mensen die bezig zijn met dezelfde hobby in een losse sfeer samenbrengen, en dat ruim over alle merkengrenzen heen.  We stellen dan ook geen onredelijke eisen of beperkingen op autovlak. Zowel de “gewone” oldtimer van Jan met de pet, als de blinkende Rolls Royce van mijnheer de Baron, zijn welkom in onze club.

Waar we uiteraard wél op toezien, is dat de wagens voldoen aan de wettelijke norm om erkend te worden als oldtimer, dus minimumleeftijd +25 jaar. Dat daarbij het begrip originaliteit tot op een realistische hoogte gerespecteerd dient te worden, is voor echte liefhebbers vrij evident.

Verder is MAK HCC gewoon een no-nonsense Oldtimerclub, actief op zowel recreatief als sportief vlak. Het is een club waar mensen bij aangesloten zijn die zich zonder veel poeha met hun wagen willen amuseren, want op amuseren ligt in onze club áltijd de klemtoon.

Om dat doel te bereiken organiseren we enkele eigen evenementjes en leuke bijeenkomsten per jaar. Recreatieve tourritjes, op maat van onze auto’s hun bestuurders en bijrijders, vormen daarbij de hoofdmoot.   Bij die ritjes ligt de nadruk altijd op rijplezier, maar met voldoende ruimte voor de mens achter de auto.  Die eigen organisaties zijn steeds gratis voor onze leden.

Verder stimuleren en begeleiden we de deelnemers aan regelmatigheidsritten, de zogenaamde regularity rally’s. Als inrichtende club, we organiseren de SINTERKLAASNOCTURNE, hebben we voldoende know how in huis om ook op dat vlak onze leden met raad en daad bij te staan.

Elke laatste donderdag van de maand is er een “babbelavond” in ons clublokaal.  Geen saaie vergadering, maar een totaal vrijblijvend gebeuren. Wat moet geweten zijn kan daar gevraagd of gezegd worden, maar verder is dat gewoon onder vrienden wat over de hobby en andere “wereldproblemen” praten, alles geheel in stijl van onze no-nonsense clubfilosofie.

Op regelmatige basis ontvangen al onze leden de MAK HCC newsletter.  Via deze newsletter houden we iedereen up-to-date aangaande het clubgebeuren, en er is steeds plaats voor sterke verhalen, terugblik op gereden “rally’s”, enz.

Erg belangrijk is ook dat wij lid zijn van de Belgische Federatie van Oude Voertuigen, BFOV.  Door dat lidmaatschap kunnen we aan onze leden de Classic Car Insurance aanbieden.  Deze uiterst voordelige Oldtimerverzekering gaat via de groep Marsh, en is zonder twijfel de beste en meest voordelige op de Belgische markt. Standaard bevat de polis een recovery service, de Classic Assistance, welke geldig is binnen België en 300km buiten de grenzen.

Interesse om lid te worden van deze erg levende en actieve club?
Inschrijven kan onmiddellijk via deze site, en de link “lid worden”.